DNS چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مقاله می خواهیم با هم کشف کنیم که DNS چیست و چه کاربردی دارد. DNS که به آن Domain Name System هم گفته می‌شود، سیستم نام دامنه نام دارد. در اصل یک سامانۀ نام گذاریِ غیر متمرکز و سلسله مراتبی برای رایانه ها، سرویس ها و دیگر منابعی است، که به شبکۀ اینترنت یا یک شبکۀ خصوصیِ متصل هستند. این یعنی چه؟ یعنی اینکه در ارتباط بین رایانه ها، سرویس ها و دیگر منابع، به جای نشانی به صورت اعداد بی معنی، از حروف و اعداد بامعنی استفاده گردد. این تبدیل به واسطۀ سامانۀ DNS انجام می گیرد که دارای مزیت های بسیاری است.

DNS چیست و چه کاربردی دارد

DNS چیست و چه کاربردی دارد

به طور واضح تر، همانطور که می‌دانید هر دستگاه روی شبکه یک عدد به نام IP دارد. برای تبدیل این عدد به دامنه و بالعکس، آن هم روی پروتکل های مختلف، سامانۀ DNS وارد عمل می شود. با رشد و توسعۀ اینترنت، این سامانه جزء جدانشدنیِ آن شده و خواهد بود.

سامانۀ DNS اطلاعات دامنه های مختلف را به صورت غیر متمرکز ذخیره می‌کند، یعنی روی رایانه های مختلف در سرتاسر جهان پراکنده هستند؛ به جای اینکه همۀ این اطلاعات را در یک جای مرکزی ذخیره سازی نماید. این امر باعث افزایش تحمل خطا و دسترسی پذیری سرویس های اینترنتی می شود. در هستۀ این سامانه پایگاه های داده ای هم وجود دارند که به نوعی اصل قضیه اند. این پایگاه های داده اطلاعات دامنه و همچین روابط ارتباطی بین رایانه ها و سرویس ها را در خود ذخیره می کنند. سرورهای نام یا NamaServer ها از جملۀ آنها هستند.

یک آموزش جذاب دیگه!  انتخاب موضوع برای سایت

هر دامنه می تواند NameServer یا به اختصار NS داشته باشد که به رایانه های دیگر می فهماند که اطلاعات آن دامنه روی چه رایانه ای ذخیره شده است. مثلاً وقتی NS های دامنۀ wptutorial.ir موارد ns1.webnolog.net و ns2.webnolog.net هستند، به این معنا است که اطلاعات دامنه ما روی این دو رایانه که نشانی هایشان ns1.webnolog.net و ns2.webnolog.net است ذخیره شده است. حالا دیگر رایانه ها می توانند به تمامی سرویس های روی دامنۀ Webnology.ir دسترسی داشته باشند. کاری هم که مدیر سایت روی سرور لینوکس خود باید انجام دهد، ساخت و پیکربندیِ ns1 و ns2 است که با یک نرم افزار به نام نرم افزار DNS انجام می گیرد.

بحث DNS در خیلی از مواقع ممکن است برای شما گیج کننده باشد. اما با مطالعه و تصویر سازی ذهنی از آن چه که می خوانید، بهتر می توانید به سمت مباحث حرفه ای تر گام بردارید. برای آموزش مدیریت سرور لینوکس به مجموعه مقالات کانفیگ سرور لینوکس مراجعه نمایید.

۱۳۹۷/۰۱/۱۷

کار با وردپرس
بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.