نحوه تشخیص CMS سایت

CMS سایت همان نرم افزار ساخت و مدیریت سایت است که تقریباً بیشتر سایت های راه اندازی شده با یک CMS ای ساخته شدند. مگر اینکه یک سایت از صفر و از اول توسط برنامه نویس های خبره ای برنامه نویسی شده باشد که این شرایط تنها برای سایت های معروف با سرمایه گذاری های زیاد امکان پذیر است. به هر حال شاید گاهی اوقات حس فضولی مان شکوفا شود، یا برای بررسی فنی یک سایت باید بدانیم CMS سایتی که از آن بازدید کردیم چیست! که در این مقاله راجع به نحوه تشخیص CMS سایت با هم گفتگو می کنیم.

نحوه تشخیص CMS سایت

نحوه تشخیص CMS سایت

معمولاً برای تشخیص CMS یک سایت، روش یا روش های استانداردی وجود ندارد. باید دید که یک CMS معمولاً در کجاها از خود رد پا به جا می گذارد و از آن نشانه بتوان فهمید که آن سایت از چه CMS ای استفاده می کند. حتی سرویس های آنلاین یا حتی خزنده های آنلاین، مثل خزنده های موتور جستجو هم ممکن است از یک چنین مکانیزمی برای تشخیص CMS یک سایت استفاده کنند. مخصوصاً گوگل که برایش تا حد زیادی مهم است که سایت با چه نرم افزاری ساخته شده است. اگر آن نرم افزار کارش درست باشد، رتبۀ خوبی هم به آن سایت خواهد داد. چون روال انتشار محتوا در آن CMS ای که از نظر گوگل کارش درست است، حتماً اصولی و مطابق با اصول سئو است.

یک آموزش جذاب دیگه!  افزودن خودکار کد به فایل های PHP با htaccess

برای اینکه CMS یک سایت را تشخیص دهیم، معمولاً دو روش کلی پیش روی ماست. اول اینکه کدهای یک صفحه از سایت را باز کنیم و با توجه به ساختار کدها و همچنین عبارت هایی که در ساختار نشانی فایل های آن صفحه وجود دارد، تا حد زیادی می توان فهمید که آن سایت با چه نرم افزاری ساخته شده است.

مثلاً زمانی که کد یک صفحه از سایتی که با وردپرس ساخته شده است را باز می کنید، عبارت wp در آن زیاد دیده می شود. تقریباً هم کار خیلی سختی است که طراح سایت بخواهد این عبارت را از جای جای سایت خود حذف کند. مثلاً عبارت wp-content در مسیر فایل هایی که در آن صفحه وجود دارد حتماً وجود خواهد داشت. البته امکان تغییر مسیر بارگذاری اسناد در وردپرس و حتی دیگر CMS ها هم وجود دارد. پس این روش قطعی نیست. ولی در کل ساختار کدها نشان دهندۀ نوع CMS است، مخصوصاً سیستم های مدیریت محتوای معروف.

روش بعدی اجرا کردن یک فایل یا بررسی دیگر فایل ها مثل اسناد جاوا اسکریپت است که در مسیرهای خاصی از ساختار فایل CMS ها وجود دارد. مثلاً در وردپرس ممکن است حتی یک فایل PHP در پستوی اسناد هسته وردپرس وجود داشته باشد که با اجرا کردن آن می توان فهمید که آن سایت با وردپرس ساخته شده است. دقیقاً به یاد ندارم. اما یک سرویس اینترنتی بود که از همین روش برای پیدا کردن CMS یک سایت استفاده می کرد. یعنی نشانی یک سایت را می گرفت و بقیه کارها را خودش انجام می داد. در نهایت هم به شما می گفت که آن سایت با چه چیزی ساخته شده است.

یک آموزش جذاب دیگه!  جست و جوی عکس در اینترنت

پس شاید اصلاً مقرون به صرفه باشد که با یک جستجوی ساده به این سرویس های اینترنتی پی ببرید و از آنها برای تشخیص CMS سایت استفاده کنید. این هم یک راه حل است! ولی اگر خواسته باشید خودتان این کار را بکنید، حتماً از توضیحاتی که در این مقاله تقدیم شما بود استفاده نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.