Custom Post Template چیست ؟
وردپرس این اختیار را به ما می دهد تا قادر باشیم از نظر ظاهری صفحات برگه ها و نوشته ها و دیگر انواع نوشته را در سایت، تغییر دهیم. یعنی چند تا قالب درون پوستۀ سایت خود برای نوشته ها و برگه ها تعیین کنیم و در حین انتشار یک نوشته یا برگه یکی از آن قالب ها را انتخاب کنیم. با این کار از نظر ظاهری کنترل بیشتری میتوانیم روی تک تک صفحات سایت خود داشته باشیم. به عنوان مثال گاهی از اوقات نیاز است تا یک نوشته را بدون اینکه درون آن نوار کناری وجود داشته باشد منتشر کنیم. یا یک برگه بخواهیم بسازیم که در اصل هیچ چیزی به غیر از محتوای اصلی صفحه، که همان متن برگه است، نشان داده نشود. به یک همچنین امکانی Custom Post Template گفته می شود که یک قالب در پوسته وردپرس ما برای صفحات نوشته یا برگه یا دیگر انواع محتوا است.
با ذکر این توضیحات الان به نظر می رسد که شما کاملاً متوجه شدید که Custom Post Template چیست و چرا باید در برخی از مواقع از این قابلیت استفاده کرد. حالا به سراغ کارایی و طریقه ساخت آن می رویم و توضیحاتی نظری راجع به آن خدمت شما ارائه می کنیم، تا در دیگر مقالات به سراغ کارهای عملی و کدنویسی و استفاده از افزونه برای آوردن یک چنین قابلیتی روی وردپرس برویم.
کاربرد Custom Post Template
طبق توضیحات گفته شده، الان میدانیم که اگر یک قالب خاصی در هنگام انتشار محتوا درون سایت زیاد به کار ما بیاید، باید آن را تبدیل به یک Custom Post Template کنیم. با این کار زمان انتشار یک نوشته یا هر نوع محتوای دیگر، یکی از قالب های سفارشی نوشته را انتخاب می کنیم و آن صفحه برای بازدید کنندگان به صورتی نشان داده می شود که ما می خواهیم.
به عنوان مثال می توانیم یک Custom Post Template بسازیم که بدون نوار کناری باشد. از طرف دیگر یک سری جعبه های خاصی هم برای نمایش نوع خاصی محتوا داشته باشد که متون و عکس ها را برجسته تر نشان دهد. این کاربر Custom Post Template است که حالا به سراغ طریقه ساخت آن می رویم.
طریقه ساخت Custom Post Template
این قابلیت باید درون پوسته تعریف شده باشد. به این صورت که پوستۀ وردپرس دارای پرونده های مختلفی است. در کنار آنها باید یک پرونده دیگر ساخته و در قسمت ابتدایی آن یک سری کد به صورت Comment زده می شود. این کدها به صورت زیر می باشند:
<?php /* * Template Name: Featured Article * Template Post Type: post, page, product */ ?>
همانطور که باید بدانید، این خطوط توسط PHP تفسیر نمی شوند. چون توضیحاتی برای برنامه نویس اند. اما وردپرس آنها را تشخیص داده و می فهمد که این یک Custom Post Template است. یعنی قالبی برای نوشته ها یا برگه های سایت است. مقداری که روبروی عبارت Template Post Type نگاشته می شوند، نشان دهنده این است که در کدام یکی از صفحات ویرایش انواع نوشته یا انواع محتوا باید بتوان از این قالب نوشته استفاده کرد.
اما یک راه کار دیگر هم برای ساخت Custom Post Template وجود دارد و آن هم استفاده از افزونه های وردپرس است. افزونه هایی که کار ما را ساده کرده و یکی از آنها افزونه Fullwidth Page Templates است که آموزش آن را قبلاً در سایت نوشتیم. برای کسب اطلاعات بیشتر حتماً به آن هم مراجعه کنید.
این بود از آموزش و معرفی Custom Post Template که امیدوارم به کار شما بیاید. برای توسعه دانش خود با دیگر آموزش های سایت ما هم همراه باشید.
بسیار پست ارزنده هست. ممنون از شما
بسیار مطلب عالی بودش