درگاه واسط بانکی چیست ؟
با گسترش دنیای مجازی و انواع مختلف رایانه ها، حوزه مالی و بانکداری هم تحت تاثیر این گسترش قرار گرفته و به دنبال توسعه خرید و فروش در دنیای مجازی، باید روش هایی هم ابداع می شدند تا بتوان با آن روش ها پول را هم جابجا کرد. از این رو بانک ها آمده و رابط های نرم افزاری با عنوان درگاه بانکی را ارائه کردند که برنامه نویس ها و مدیران فروشگاه های اینترنتی می توانند به سبب این درگاه های واسط از مشتری خود روی صفحات اینترنتی پول دریافت کرده و به حساب خود نزد بانک واریز کنند. به این نوع درگاه درگاه مستقیم می گویند.
اما نوع دیگری از درگاه وجود دارد که به آن درگاه واسط بانکی گفته می شود. در درگاه مستقیم، رابطی بین ما و بانک وجود نداشت. بلکه به صورت مستقیم خود بانک اطلاعات اتصال به وب سرویس را به ما می داد و ما باید آن اطلاعات را به فروشگاه خود می دادیم تا این فروشگاه بتواند به سایت بانک متصل شود.
اما درگاه واسط بانکی، یک نوع درگاه است که یک شرکت دیگر، به غیر از بانک به ما می دهد و پول های مشتریان ما را دریافت کرده و به حساب خودش واریز می کند. بعد از اینکه ما، که دارای درگاه واسط هستیم، درخواست تسویه حساب کردیم، پول ما را به حساب بانکی ما واریز می کند.
شرکت های درگاه واسط، با چندین بانک به صورت مستقیم قرارداد می بندند و درگاه مستقیم دریافت می کنند. حالا کسانی که درخواست دریافت واسط دارند، به سایت آنها مراجعه کرده و در اصل اطلاعات اتصال به وب سرویس درگاه واسط را دریافت می کنند. حالا سایت درگاه واسط، زمانی که مبلغی را از مشتریان ما دریافت می کند، به حساب خودش واریز می کند. اما آمار این واریزی ها را درون پنل کاربری ما دارد. تا زمانی که ما درخواست تسویه حساب بدهیم.
چرا باید از درگاه واسط بانکی استفاده کرد؟
برای گرفتن درگاه مستقیم بانکی، روال اداری خاصی می طلبد و شاید تمامی سایت های اینترنتی و مخصوصاً وبلاگ ها قادر به دریافت چنین درگاهی نباشند. چون پیش نیاز گرفتن درگاه بانکی، داشتن نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت و معدن و تجارت است.
بر همین اساس نقش درگاه های واسط بانکی مشخص می شود. برای گرفتن درگاه واسط بانکی نیازی به مجوز خاصی نیست و حتی می توان بدون سایت اینترنتی چنین درگاهی را گرفت. حالا اگر مشتریان ما قصد سفارش یکی از محصولات ما را داشته باشند، حتی با ارائۀ یک لینک به آنها، می توانند مبلغ را پرداخت کنند. بدون اینکه فروشنده درگیر مسائل فنی و جانبی فروش گردد.
البته در کنار این ساده سازی که درگاه های واسط برای ما انجام می دهند، یک عیب بزرگ هم وجود دارد و آن این است که درگاه های بانکی قبل از اینکه مشتریان ما را برای پرداخت مبلغ به سایت بانک منتقل کنند، اول به سایت خودشان منتقل می کنند. که با این کار برند خودشان را هم تبلیغ می کنند و شما شاید از نظر حرفه ای خواستار چنین چیزی نباشید.
یکی دیگر از معایب، دریافت کارمزد است. سرویس های درگاه واسط از ما معمولاً معادل ۱ درصد تراکنش کارمزد دریافت می کنند که این همان دستمزدی است که درگاه های واسط از ما می گیرند.
اما به هر حال در کنار معایبی که درگاه های واسط بانکی دارند، مزیت های فراوانی را هم شامل حال من و شما می کنند. جالب اینجاست که برای اسکریپت های مختلفی فروشگاهی و حتی افزونه های فروشگاهی وردپرس، مثل افزونه EDD افزونه هایی هم برای این درگاه های واسط وجود دارند که حتی بدون نیاز به کدنویسی می توانیم در کمترین زمان فروشگاه اینترنتی خود را به یک درگاه بانکی متصل کنیم. تا خریداران بتوانند مبالغ خودشان را پرداخت کنند.
طریقه دریافت درگاه واسط بانکی چطوری است؟
برای گرفتن درگاه واسط بانکی، باید درون یکی از سایت های درگاه واسط بانکی ثبت نام کنید. بعد از ثبت نام، از شما مدارکی مثل عکس کارت ملی می خواهند که باید آنها را هم ارسال کنید. بعد از مدتی حساب شما فعال خواهد شد.
حالا باید یک درگاه بسازید و کد مخصوص آن درگاه را برداشته و درون افزونه درگاه بانکی اسکریپت خود، در سایت خود، وارد کنید. تا افزونه بتواند با درگاه واسط ارتباط برقرار کند. یک سری تنظیمات هم در افزونه درگاه واسط بانکی روی سایت شما دارد که می توانید آنها را هم انجام دهید.
درگاه های واسط بانکی بسیاری همینک در حال ارائۀ خدمات به مشتریان خود هستند، که شما هم میتوانید از یکی از آنها استفاده کنید.
نمونه هایی از درگاه های بانکی واسط شامل موارد زیر می شوند:
- آرین پال arianpal.com
- پی Pay.ir
- زرین پال zarinpal.com
- نکست پی nextpay.ir
به غیر از این موارد هم درگاه های واسط دیگری هم هستند که با جستجویی ساده در اینترنت می توانید به آنها برسید.
جمع بندی
پس به عنوان جمع بندی باید گفت که درگاه های واسط بانکی یک رابط خوب بین ما به عنوان فروشگاه دار اینترنتی و بانک هایی که درگاه بانکی می دهند می باشند. با درگاه بانکی می توان بر روی بستر اینترنت از مشتریان خود پول دریافت کنیم و به حساب بانکی خود واریز نماییم. بدون اینکه درگیر مسائل مربوط به مجوز و فنی شویم.