خطای ۵۰۰ در وردپرس

در طول عمر یک سایت، ممکن است خطاهای مختلفی به سراغ آن بیاید. مثل یک انسان که ممکن است مریضی‌های زیادی به سراغ او بیاید! برای هر خطایی هم مثل هر بیماری، باید درمانی وجود داشته باشد. در مواجه با خطاهای وردپرس هم باید به دنبال علت بود و درمان مناسب را تجویز نمود. یکی از خطاهای وردپرس، خطای ۵۰۰ است که معمولاً یک خطای مهلک شناخته می‌شود. به این دلیل که تقریباً کل سایت را برای بازدید کنندگان و نویسندگان سایت از دسترس خارج می‌کند. بنابراین باید هر چه سریع‌تر اقدام به رفع آن نمود.

معمولاً خطای ۵۰۰ در وردپرس خود به خود پیش نمی‌آید. یعنی ما باید یک کاری روی سایت کرده باشیم که نتیجهٔ آن خطای ۵۰۰ باشد. خطای ۵۰۰ به این معنی است که در جایی از فایل های وردپرس و یا افزونه‌ها و قالب‌های آن اشتباهی در کدنویسی وجود دارد که خطای سمت سرور، یعنی خطای ۵۰۰ داده می‌شود.

خطای 500 در وردپرس

همانطور که گفته شد، خطای ۵۰۰ یعنی خطایی که از سمت سرویس دهنده است. سرویس دهندهٔ ما در اینجا وب سرور (آپاچی) است که اسناد وردپرس را اجرا می‌کند و نتیجه را به بازدید کننده تحویل می‌دهد. تنها افرادی می‌توانند باعث بروز یک چنین خطایی شوند که به فضای میزبانی دسترسی دارند و از آنجایی که مدیر سایت تنها شخصی است که این دسترسی را دارد، پس باید علت را همین جا جستجو کرد. البته گاهی از مواقع ممکن است با به روز رسانی خودکار وردپرس و یا افزونه‌های آن، این خطا رخ دهد که باز هم علت همان سمت سرور است. در مواقعی هم که سایت هک شود، هکر ممکن است کاری کند که کل سایت خطای ۵۰۰ برگرداند، تا بازدید کنندگان با نارضایتی از سایت خارج شوند.

یک آموزش جذاب دیگه!  رفع خطای ۵۰۰ بعد از بروزرسانی وردپرس شبکه به نسخه ۵

یافتن علت دقیق خطای ۵۰۰ در وردپرس

برای پیدا کردن علت دقیق خطای ۵۰۰ وردپرس، بهترین کار بررسی پرونده های گزارش روی هاست است. اگر دقت کرده باشید، معمولاً‌ یک سند با نام error_log روی ریشهٔ هاست شما وجود دارد که تقریباً تمامی خطاهای سایت را ذخیره می‌کند. شما هر از چند گاهی باید با باز کردن این سند ببینید که اگر مشکلی در جایی از سایت وجود داشت، آن را برطرف نمایید. یکی از مواردی که در این سند ذخیره می‌شود، همین علت بروز خطای ۵۰۰ است. هر چند که به زبان فنی نوشته شده، ولی حتی اگر کمترین اطلاع را درباره وردپرس و زبان برنامه نویسی آن، یعنی PHP، داشته باشید، می‌توانید بفهمید که علت دقیقاً چیست.

درون پرونده error_log معمولاً عنوان سندی که باعث بروز یک چنین خطایی شده، به همراه خط آن ذکر شده است. اگر آن سند مربوط به یک افزونه یا قالب باشد، که معمولاً هم همین گونه است، مشکل از همان افزونه یا قالب است. اگر این شما بودید که آخرین بار تغییری را درون اسناد آن اعمال کردید، می‌توانید با برگرداندن نسخهٔ پشتیبان همان افزونه یا قالب به روی سایت، خطا را برطرف نمایید. فراموش نکنید که اگر تنها یک بخش از سند php که روی هاست شما وجود دارد مشکلی از نظر فنی داشته باشید، بروز خطای ۵۰۰ بعید نیست.

یک آموزش جذاب دیگه!  تغییر آدرس سایت هنگام فیلتر شدن

در جاهای دیگری از فضای میزبانی هم می‌توان به دنبال بخش گزارش خطاها گشت. مثلا در سی پنل بخشی با نام Errors وجود دارد که ممکن است دلیل خطای ۵۰۰ در وردپرس را هم آنجا ذکر کند. باید بگردید و ببینید که کجا بهترین گزارش را برای شما آماده کرده است.

فراموش نکنید که خیلی از مواقع که سایت وردپرس با خطای ۵۰۰ روبرو می‌شود، پیشخوان وردپرس هم از دسترس خارج خواهد شد. پس باید یاد داشته باشید که تمامی کارها، ‌از جمله غیر فعال کردن یک افزونه یا پوسته وردپرس را از طریق File Manager در کنترل پنل انجام دهید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.