Maintenance Mode چیست ؟
به حالت نگهداری maintenance mode گفته می شود. در این حالت که از نامش پیداست، سایت یا سرویس در حالت تعمیر و نگهداری است و ممکن است یا کلاً قطع باشد و یا با یک صفحۀ هشدار مخاطب ها آگاه شوند، که برای تعمیر، کل یا قسمتی از سرویس در دسترس نیست. این تعریفی کامل و ساده از حالت نگهداری بود که یک سایت اینترنتی می تواند با آن روبرو شود و این کار توسط پشتیبان های فنی سایت معمولاً انجام می شود تا عیب های سایت را برطرف کنند و یا به امکانات آن اضافه نمایند.
حتماً شما هم شده که وارد یک سایت شدید و پیغامی به شما نشان داده شده که سایت در دست تعمیر است! این حالت که معمولاً نباید زیاد طول بکشد، به حالت نگهداری معروف است. بیشتر نرم افزارهای سایت ساز دارای چنین امکانی هستند که به جهت جلوگیری از ارسال اطلاعات توسط بازدید کنندگان و یا عدم نمایش اطلاعاتی که شاید صحت نداشته باشند، حالت نگهداری سایت فعال می شود.
اما برای اسکریپت هایی که چنین امکان تعریف نشده است، مدیر سایت می تواند با تغییر قالب سایت حالت نگهداری یا maintenance mode را برای سایت خود فعال کند. در وردپرس هم قالب های حالت نگهداری و یا حتی نمایش میزان پیشرفت تا رسیدن به زمان افتتاح سایت وجود دارند. با نصب و فعال کردن یک چنین قالب هایی، یک صفحه به تمامی بازدید کنندگان نشان داده می شود که وسط آن متذکر شده که سایت در دست تعمیر است.
حالت نگهداری ممکن است برای دیگر سرویس های برخط به غیر از سایت های اینترنتی هم وجود داشته باشد. چیزی که مشخص است این است که توسعه دهندگان یک سایت برای جلوگیری از ایجاد تداخل این حالت را روی سایت یا سرویس فعال می کنند تا در حین انجام تنظیمات سایت مشکلی پیش نیاید.