کاربرد افزونه Query Monitor چیست؟
امروز آمدهام تا یک ابزار جامع و کاربردی به شما توسعه دهندگان وردپرس معرفی کنم. این ابزار یک افزونه است که روی وردپرس شما نصب شده و کلی اطلاعات فنی ارائه میکند. این اطلاعات فنی را فقط باید توسعه دهنده یا خیلی با تجربه باشید تا متوجه شوید که داستان از چه قرار است! مثلا کوئریهایی که با لود هر صفحه از سایت به دیتابیس ارسال می گردد معمولا باید برای توسعه دهندگان مفید باشد. حالا چه توسعه دهنده قالب و چه توسعه دهندهٔ افزونه. در ادامه بیشتر با افزونه Query Monitor آشنا خواهید شد.
با نصب و فعال کردن افزونه Query Monitor در نوار مدیریت بالای پیشخوان وردپرس، مهمترین اطلاعاتی که افزونه تدارک میبیند را میتوانید مشاهده کنید. این اطلاعات از چپ به راست به قرار زیرند:
- کل مدت زمانی که طول کشیده تا صفحه پردازش شده و آماده نمایش شود را نشان میدهد.
- حداکثر میزان استفاده از حافظه RAM را نشان میدهد که با عنوان Peak Memory Usage هم شناخته میشود.
- مدت زمان اجرای کوئریها روی دیتابیس وردپرس را نشان میدهد.
- در آخر تعداد کل کوئریها را نمایش میدهد.
این اطلاعات در یک نگاه میتواند مهمترین اطلاعات مورد نیاز برای وارسی سایت و متعلقات آن باشد. معمولاً هر چقدر این اعداد کمتر باشد بهتر است. اما خوب بسته به شرایط ممکن است که انتظار داشته باشیم تا مثلا میزان استفاده از رم بیشتر شود.
به هر حال اینها فقط مهمترین اطلاعات بودند. اگر خواسته باشید وارد ریز جزئیات شوید، باید از فهرست کشویی که با بردن اشاره گر روی این اطلاعات باز میشود، یک مورد از گروههای اطلاعاتی را انتخاب کنید. مثلا با کلیک روی Timings خیلی زیبا زمان بندی اجرای اجزا برای باز شدن صفحه را میتوانید مشاهده کنید. یا با کلیک روی Database Queries فهرستی از تمامی کوئریهای دیتابیس وردپرس را میتوانید ببینید. پس خیلی راحت میتوان درک کرد که در حال حاضر همین صفحهای که درون ان هستید، به چه میزان و به چه صورتی اطلاعات را از دیتابیس بازخوانی میکند یا روی آن مینویسد.
به هر حال یادگیری کار با این افزونه یک مهارت برای امر رفع ایراد وردپرس محسوب میگردد. اگر خواسته باشید راجع به افزونه Query Monitor وردپرس بیشتر بدانید، بد نیست آموزش کامل زیر را حتما مطالعه کنید: